10 fiksua vinkkiä, jotka tekevät muutosta puhdasta nautintoa

muuttopalvelu Grabbarna Flytt

Muutto uuteen kotiin voi tuntua ylivoimaiselta ja stressaavalta, mutta oikealla suunnittelulla ja asenteella voit itse asiassa tehdä muutosta puhdasta nautintoa. Tässä on 10 fiksua vinkkiä, jotka auttavat sinua toteuttamaan muuton sujuvasti ja tehokkaasti ilman tarpeetonta stressiä ja päänsärkyä.

1. Suunnittele hyvissä ajoin

 • Tee yleiskatsaus ja aikajana
 • Hanki muuttolaatikot ja -tarvikkeet etukäteen

Onnistuneen muuton avain on suunnitella hyvissä ajoin. Tee yleiskatsaus kaikesta, mitä täytyy tehdä, ja luo aikajana, jolloin kunkin vaiheen tulee olla valmis. Varmista, että hankit muuttolaatikot ja muut pakkausmateriaalit etukäteen, jotta sinulla on kaikki tarvittava, kun on aika aloittaa pakkaaminen.

2. Lajittele ja karsi ennen muuttoa

 • Myy, lahjoita tai heitä pois tavarat, joita et halua muuttaa mukanasi
 • Vähemmän pakattavaa ja muutettavaa säästää aikaa ja rahaa

Ennen kuin aloitat pakkaamisen, käy läpi tavarasi ja päätä, mitä haluat myydä, lahjoittaa tai heittää pois. Vähentämällä muutettavien tavaroiden määrää säästät sekä aikaa että rahaa. Käytä palveluita kuten Tori tai Kierrätyskeskus löytääksesi uusia omistajia tavaroille, joita et enää tarvitse.

3. Pakkaa fiksust

 • Pakkaa huone kerrallaan ja merkitse laatikot selkeästi
 • Käytä oikeita materiaaleja herkille tavaroille
 • Pakkaa “ensimmäisen yön” -laukku välttämättömillä tavaroilla

Fiksu tapa pakata on tehdä se huone kerrallaan ja merkitä muuttolaatikot selkeästi sisällöllä ja sillä, mihin huoneeseen ne menevät uudessa kodissa. Käytä oikeita pakkausmateriaaleja aroille tavaroille, kuten kuplmuovia tai silkkipaperia. Pakkaa myös “ensimmäisen yön” -laukku tavaroilla, joita tarvitset heti saapuessasi uuteen kotiisi, kuten hygieniatarvikkeet, lakanat ja pyyhkeet.

4. Palkkaa muuttoapua

 • Säästä aikaa, energiaa ja minimoi vahingot
 • Valitse kokenut ja luotettava muuttopalvelu parhaan tuloksen saamiseksi

Ammattimaisen muuttoavun palkkaaminen voi säästää sinulta paljon aikaa ja energiaa muuttopäivänä. Muuttopalveluilla on kokemusta raskaiden huonekalujen kantamisesta, ja he voivat kuljettaa tavarasi turvallisesti, mikä vähentää vahingon riskiä.

Etsi muuttopalvelu, jolla on hyvä maine ja positiivisia arvosteluja. Voit kysellä suosituksia ystäviltä ja perheeltä tai etsiä arvosteluja verkosta. Muista myös tarkistaa, että valitsemasi muuttopalvelu on asianmukaisesti vakuutettu siltä varalta, että jotain menee pieleen.

Hyvin valittu ja luotettava muuttopalvelu voi tehdä muuttopäivästä paljon sujuvamman ja vähemmän stressaavan. Vaikka se voi tuntua ylimääräiseltä kulutta, se voi pitkällä tähtäimellä säästää sekä aikaa että vaivaa ja varmistaa, että tavarasi saapuvat uuteen kotiisi turvallisesti ja vahingoittumattomina.

5. Suunnittele lasten ja lemmikkien varalle

 • Järjestä hoito tai erityisjärjestelyt muuton ajaksi
 • Pakkaa erillinen laukku heidän tavaroilleen nopeaa pääsyä varten

Jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, muista suunnitella heidän tarpeensa muuttopäivälle. Järjestä lastenhoito ystävien tai perheen luona tai etsi lemmikkieläinhoitola hyvissä ajoin. Pakkaa erillinen laukku lasten tai lemmikkien tavaroilla, joita he tarvitsevat päivän aikana helppoa pääsyä varten.

6. Tee muuttosiivouksesta hauska projekti

 • Kutsu ystävät ja perhe auttamaan ja palkitse kaikki jälkeenpäin
 • Vuokraa laadukkaat siivousvälineet parhaan tuloksen saamiseksi

Muuttosiivouksesta voi tulla mukava yhteinen projekti, jos kutsut perheen ja ystävät auttamaan. Palkitse kaikki jälkeenpäin herkullisella ruoalla ja juomalla. Siivous sujuu rattoisammin hyvässä seurassa, ja monta kättä tekee nopeasti työn.

Harkitse laadukkaiden siivousvälineiden vuokraamista varmistaaksesi, että loppusiivous sujuu mahdollisimman tehokkaasti. Monet yritykset tarjoavat kattavia siivousvälinepaketteja, joissa on kaikki tarvittava perusteellista siivousta varten. Oikeilla välineillä saat uuden kotisi hohtamaan puhtautta vaivattomammin.

Kun suunnittelet muuttosiivousta, tee selkeä työnjako ja aikataulu, jotta kaikki tietävät mitä tehdä. Hyödynnä perusteellista muuttosiivous-tarkistuslistaa varmistaaksesi, että mikään kohta ei unohdu. Siistissä kodissa on mukava aloittaa uusi elämänvaihe!

7. Vaihda osoite ja ilmoita tärkeille yhteyshenkilöille

 • Yritykset, viranomaiset, ystävät ja perhe
 • Vältä kadonneet postit ja muut ongelmat

Muista vaihtaa osoitteesi Postiin, Maistraattiin ja muihin tärkeisiin yhteyshenkilöihin, kuten yrityksiin, viranomaisiin ja tietysti ystäviin ja perheeseen. Tämän voit tehdä helposti Postin tai Maistraatin verkkopalveluiden kautta. Osoitteenmuutos hyvissä ajoin auttaa sinua välttämään kadonneen postin ja tarpeettomat ongelmat.

8. Järjestäydy nopeasti uudessa kodissasi

 • Priorisoi tärkeät huoneet ja luo viihtyisiä soppia
 • Kutsu tupaantuliaisiin motivaatioksi

Kun muuttokuorma on vihdoin perillä uudessa asunnossasi, tärkeintä on päästä järjestykseen huoneissa, joita tarvitset ensin, kuten keittiössä, kylpyhuoneessa ja makuuhuoneessa. Luo muutamia viihtyisiä soppia suosikkikoristeilla tai tekstiileillä viihtyäksesi alusta alkaen. Päätä päivämäärä tupaantuliaisille ja kutsu ystäviä, se motivoi saamaan kodin nopeasti järjestykseen.

9. Hoida käytännön asiat uudessa kodissasi

 • Vaihda lukot, päivitä kotivakuutus jne.
 • Tutustu naapureihin ja lähialueeseen

Tarkista uuden kotisi turvallisuus ja vaihda tarvittaessa lukot. Päivitä kotivakuutuksesi vakuutusyhtiölle ja tarkista sähkösopimukset ja muut tilaukset uudelle osoitteelle. Käytä tilaisuus hyväksesi myös tutustuaksesi naapureihin ja tutkiaksesi lähialuetta ja paikallisia palveluita.

10. Juhli uutta kotiasi!

 • Kutsu ystäviä tai hemmottele itseäsi jollain ylimääräisellä
 • Nauti uudesta kodistasi!

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, älä unohda juhlia uutta kotiasi kunnolla! Kutsu perhe ja ystävät illalliselle tai juhliin, tai hemmottele itseäsi jollain ylimääräisellä uuden kotisi lahjana. Nauti tunteesta olla paikallasi uudessa kodissasi, valmiina elämäsi seuraavaan lukuun!

Muuta hymy huulilla – älä anna stressin vallata!

Hyvällä suunnittelulla, fiksuilla nikseillä ja positiivisella asenteella muuton ei tarvitse olla stressitekijä. Noudattamalla näitä 10 vinkkiä muutto sujuu kuin tanssi, ja pääset pian nauttimaan täysin uudesta kodistasi Suomessa!